Oscar Pettiford & Jan Johansson feat. Stan Getz: In Denmark 1959-1960

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Alle numrene på Stunt Records album, ”In Denmark 1959-1960”, er indspillet i nævnte år, og alle mønstrer Oscar Pettiford som bassist. Hovedparten af numrene har aldrig tidligere været udgivet, men nu er de her – dels som et vidnesbyrd om nogle formative år i Danmarks jazzhistorie, dels som et vidnesbyrd om, at Jazzhus Montmartre, Tivoli og andre danske spillesteder lagde scenegulv til besøg af historiske jazzkoryfæer. Oscar Pettiford havde i en periode en kvartet med den svenske pianist, Jan Johansson, den amerikanske trommeslager, Joe Harris, og den ligeledes amerikanske saxofonist, Stan Getz, og denne kvartet hører man på tre af de i alt 17 numre. På andre hører man andre konstellationer – blot med Oscar Pettiford som den gennemgående figur – men der er ingen tvivl om, at især Pettifords kvartet med Johansson, Harris og Getz er i særklasse. Produktionen er overraskende god og giver et ret enestående indblik i de medvirkendes respektive kvaliteter og i deres indbyrdes samspils kvaliteter. En ballade som ”I Remember Clifford” er for eksempel rystende smukt og følsomt håndteret af kvartetten og især Stan Getz. Det samme er balladen ”Moanin’”, hvorpå man introduceres til en fremragende Lee Gaines på vokal.

****  /  Stunt Records  /  75 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share