Myriad3: Moons

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske jazztrio, Myriad3, spiller en medrivende eklektisk form for jazzmusik, der rummer elementer af ny partiturmusik og rock. Når jeg hører åbningsnummeret på albummet, ”Moons”, føler jeg mig for eksempel hensat til et univers, der kunne være resultatet af en sammensmeltning af Esbjörn Svenssons, Philip Glass’ og Emerson, Lake & Palmers respektive universer. ” Skeleton Key” er et medrivende og meget enkelt nummer med et markant, repetitivt fundament; det er et nummer med et iboende drive og et hårdtslående swing. Det samme kan man sige om flere senere numre på albummet, der i det hele taget ikke efterlader mig i tvivl om, at trommeslageren Ernesto Cervini, bassisten Dan Fortin og pianisten Chris Donnelly har fundet sig en meget farbar vej sammen. De tre har skabt musikken som et kollektiv, hvorfor musikkens karakter og kant – og i øvrigt sammenspillet – fremstår som naturligt. Udtrykket er markant, det er meditativt, det er voldsomt, og det er respektindgydende – det, som amerikanere ville kalde, ”cutting edge”.

*****  /  Alma Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share