Jochen Rueckert: Charm Offensive

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Siden den tyske jazztrommeslager, Jochen Rueckert, i 90erne flyttede til New York, har hans karriere i dén grad katapulteret ham frem på den internationale jazzscene. Hans fremtrædende position i orkestre som Marc Copland Trio, Kurt Rosenwinkel Group og Nils Wogram’s Root 70 har tydeliggjort, at han er en musiker, der kan skabe fremdrift. Derfor er det interessant at høre den innovative kunstners eget nye materiale og eget nye album, ”Charm Offensive”, på tyske Pirouet Records. Med sig har tyskeren Mike Moreno på guitar, Orlando Le Fleming på bas og Mark Turner på tenorsax. Og sammen får de fire altså forrykket nogle grænser indenfor genren ”moderne jazz”. Deres musik – som helt og holdent er skrevet af Jochen Rueckert – er pågående og energisk, hvis ikke laid back og relaxed, under alle omstændigheder konstant vibrerende, pulserende, levende, præget af et solidt funderet blik for sammenspillets betydning. Musikken er lyrisk og især afslører den, hvorfor ikke bare Jochen Rueckert er en efterspurgt sideman, men også hvorfor Mark Turner kaldes sin generations mest betydende tenorsaxofonist.

****  /  Pirouet Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share