Dinosaur: Together, As One

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Laura Jurd er en prisvindende britisk jazztrompetist, -komponist og –orkesterleder. Og ”Together, As One” er hendes nye album med hendes nye orkester, som foruden hende selv består af Elliot Galvin på keys, Conor Chaplin på elbas og Corrie Dick på trommer. Orkesterets musik? Den kan vel nærmest beskrives som lettere psykedelisk, men stramt styret, elektrificeret instrumental jazz med den akustiske trompet længst fremme i lydbilledet. Alle albummets numre er bygget op omkring en bund af synth og en enkel rytmik og så er de sat ind i nogle faste rammer, der kun i momenter åbner op for noget, der minder om mulighed for at improvisere. Alt er stramt, midt i alt det psykedeliske. Og alligevel – over alt det stramme – danser trompeten som en fjerlet flyvende fe, der ikke lader sig indfange og fastholde. Musikken er i dén grad original. Dens karakter helt enestående. Og krævende. I den forstand kan man sige, at den ikke lægger op til at please, men kræver noget af sin lytter – indtagelse af LSD, pot eller uanede mængder af koffein.

***  /  Edition Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share