Shirantha Beddage: Momentum

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britisk fødte, i Canada bosiddende barytonsaxofonist, Shirandha Beddage, betjener sit instrument på en sådan måde, at man ikke efterlades i tvivl om, at han har tanket fra standeren med den højeste oktan. Hans instrumenthåndtering er kraftfuld og overbevisende. Og når han, som på det nye album, ”Momentum”, omgiver sig med eminente sidemen som David Restivo, Mike Downes, Rich Brown, Mark Kelso og Will Kennedy (sidstnævnte er også trommeslager i legendariske Yellowjackets), forplanter hans kraft sig til orkesteret og helhedsind- og -udtrykket. ”Momentum” er af samme grund en magtdemonstration – et album med moderne instrumental jazzmusik, der rummer referencer til eksempelvis R&B og folk. Bedste nummer er ”Gravity”, der med al ønskelig tydelighed både demonstrerer Beddages potentiale som solist og hans evne til at samle sine sidemen omkring en komposition, der notorisk er vanskeligt håndterbar. Nummeret er mesterligt og så absolut prisværdigt. Albummet som helhed holder dog, trods udtalte kvaliteter, ikke dét niveau.

****  /  Factor  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share