Jorge Rossy: Stay There

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den spanske jazzmusiker, Jorge Rossy, har i de sidste to årtier haft stor personlig succes som sideman / trommeslager for blandt andre Brad Mehldau, Chick Corea og Charley Hayden. Men på sit eget nye album har han ladet trommer være trommer og stillet sig i oprejst position for at spille vibrafon og marimba. Og dét er der faktisk kommet noget forrygende flot, lidt drømmende og laid back jazzmusik ud af. Rossy har allieret sig med fire etablerede, amerikanske jazzmusikere – tenorsaxofonisten Mark Turner, guitaristen Peter Bernstein, bassisten Doug Weiss og trommeslageren Al Foster. Og det, de sammen spiller, er en drævende, men samtidig fint swingende, melodisk og lækker form for jazz. Man fornemmer, at de fem har nydt kompositionerne (som for størstedelens vedkommende er skrevet af Rossy til dette album) og det sammen at forløse dem. Alle numre fremstår som naturlige elementer i en helhed, og ikke ét nummer trækker ned. De fem kunne ganske givet have brugt dobbelt så lang tid i studiet og kunne ganske givet have indspillet dobbelt så mange numre, uden at blive trætte af materialet eller hinanden, for alt emmer af overskud.

****  /  Pirouet Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share