Misen & Backhausen: Misen & Backhausen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Sangerinden, Misen Groth, og harmonikaspilleren, Thor Backhausen, er begge etablerede og rutinerede. Hun pladedebuterede i eget navn for 28 år siden, han blev professionel musiker for 45 år siden.

De har kendt hinanden igennem flere år, men først nu – med ”Misen & Backhausen” – indspiller og udgiver de som duo et selvbetitlet album på eget selskab. Selv kalder de deres musik ”tidløs”. De anfører i deres pressemeddelelse, at den ”ikke lefler for trends og modeluner”, og dette sidste er jeg enig i, men ikke dermed sagt, at deres musik er tidløs, for det er den ikke. Deres musik er nemlig skruet sammen, som var den fanget i et udtryk, der blev fastfrosset for tre-fire årtier siden. Den flirter med bossa novaen, med bluesmusikken og med balladen. Men den tilfører ikke noget nyt – set i forhold til, hvordan man hørte den form for musik udlagt for tre-fire årtier siden.

I den forstand er Misen & Backhausens musik retrospektiv – og lidt grå. Både tekster og musik er skabt til det nye album, men man væltes ikke som lytter omkuld af hverken originalitet eller tidløshed. Til gengæld må man give de fabulerende fortællinger, albummet rummer, en tommelfinger op for de farverige ciseleringer og ornamenteringer.

***  /  Mi&Back Rec.  /  55 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share