C.S. Nielsen: Jericho Road

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

”Jericho Road” er C.S. Nielsen tredje album. Hvor de to første både udløste kritikerros og prisnomineringer, er sandsynligheden for, at det samme sker med den danske singer-songwriters tredje album dog minimal. Vel er C.S. Nielsen en habil sangskriver, sanger og guitarist, men ”Jericho Road” forekommer mig alligevel at være et gumpetungt, konventionelt og forudsigeligt album. Ganske vist må man lade C.S. Nielsen, at han er tro overfor den musiktradition, som eksempelvis Johnny Cash og Tom Waits har personliggjort. Men der er ikke samme kant, samme autenticitet eller samme påtrængende nødvendighed at spore i danskerens materiale eller dets forløsning, som der er i amerikanernes. Ikke dermed sagt at alt skal være på niveau med Cash’ og Waits’ materiale, men man kan ønske sig mere, end man får med ”Jericho Road”. Sangene er bygget op omkring teksterne og båret af vokalen, den akustiske guitar, rytmen og forskellige ekstra krydderier, men på intet tidspunkt i løbet af albummets 51 minutter føler jeg mig indfanget af noget nødvendigt – undtagen i numrene ”Snake Handler”, der rummer et næsten gribende drama.

**  /  Songcrafter Music  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share