Jesper Lundgaard Trio: 2016

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jesper Lundgaard er en etableret og rutineret dansk kontrabassist, som siden 2004 har haft en jazztrio, der – foruden ham selv – består af Hans Ulrik på saxofon og Niclas Knudsen på guitar. Trioens vision har fra første færd været 1) at lege sig ind i egne, nye kompositioner og 2) at hylde jazzhistoriens ikoniske standards og navne. På trioens nye album, ”2016”, leger de tre musikere sig ind i otte nye kompositioner, og så hylder de i øvrigt to ikoniske standards ved at tage livtag med Bobby Troups ”The Meaning of the Blues” og John Coltranes ”Naima”. Selv om der naturligvis må siges at være mere på spil i deres egne kompositioner, viser de to standards sig som de mest langtidsholdbare. Især Troups ballade bliver eminent i trioens arrangement. Dén er albummets klart bedste skæring. Men også Hans Ulriks komposition, ”Three Birds in Paris”, er uhyre smuk. Hele albummet emmer af ”the blues”. Det er intimt, minimalistisk og smukt; er som en stilfærdig refleksion over fænomenet tid; giver god plads til såvel individuelle som kollektive præstationer.

****  /  Storyville Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share