Nicolai Munch-Hansen / Peter Laugesen: Det flimrende lys over Brabrand Sø

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De skulle ikke behøve de store præsentationer, kendte som de er: Laugesen for sit årelange, eminente, danske digterværk; Munch-Hansen for sin knap så årelange andel i rytmisk dansk musik. Sidstnævnte har sat nogle af førstnævntes digte i musik og med et stærkt hold af musikere og sangerne Kira Skov, Steen Jørgensen og Anna Brøndsted, respektive, skabt et virkelig gennemført flot og gennemarbejdet værk, der tåler mange gentagne aflytninger – både i kraft af den digteriske tyngde og i kraft af de kompositoriske raffinementer. Særlig formfuldendt er sangen, ”Brev til Sonny Boy”, hvorpå Kira Skov og Steen Jørgensen synger duet. Dét nummer blev breaket for nogle uger siden og er klokkeklart albummets singleudspil – et tungt, mørkt og ildevarslende nummer, der på forunderlig naturlig vis forener lyden af Kira Skov, Sort Sol og Laugesens mørke virkelighed i det vestlige Aarhus. Musikken er skramlet, tung og beskidt på en virkelig dragende vis. Og det tekstuelle univers flot destilleret. At Laugesen selv lægger stemme til i sidste nummer, ”Ingen kan gå alene”, fuldender bare helheden, der er yderst prisværdig!

*****  /  Stunt Records  /  38 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share