Syng i Wittenberg – nyt café-arrangement

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I Luther Kirken i Randersgade på Østerbro er der en sal opkaldt efter den tyske by, hvori Luther for snart 500 år siden slog sine berømte teser op. Wittenbergsalen vil fra tirsdag den 6. december og igen fra første tirsdag i februar 2017 – og herefter den første tirsdag i hver måned – danne rammen om en række nye café-arrangementer under fællestitlen: ”Syng i Wittenberg”. Café-arrangementerne vil give alle interesserede østerbroere gratis adgang til store oplevelser med egen vokal, idet arrangørerne hver gang vil lære fra sig og inddrage deltagerne i tematiserede øvelser og fællessang.

Bag arrangementerne står foruden sognet en række af de forskelligartede kor, der i det daglige er knyttet til sognets to kirker. Det drejer sig blandt andet om Ars Nova – et i hele Europa kendt og anerkendt, professionelt kammerkor, der har specialiseret sig i ny vokalmusik og i fortolkning af renæssancens polyfone kormusik. Det drejer sig om Voces Academy – et selskab, der uddanner korledere og generelt arbejder for at styrke den vokale ensemblemusik i Danmark. Og det drejer sig om Kolorit – et kor, der har specialiseret sig i latinamerikansk vokalmusik og nordiske folketoner i moderne arrangementer.

Hvert café-arrangement vil have et af sognets tilknyttede kor som tovholder og på dem alle vil deltagerne blive involveret. Arrangørerne er således enige om, at cafe-arrangementerne skal ”skabe entusiasme” og afspejle den sandhed, at ”alle kan synge”. Typisk vil cafë-arrangementerne bestå af musikalske oplevelser, foredrag eller egentlig undervisning og i sidste ende aktiv involvering. Med andre ord: Arrangementerne vil ikke kun byde på en professionel optræden og en passiv deltagelse som publikum, men på egentlig involvering og brobygning mellem korene og deltagerne. Og dét ud fra den tese som leder af Voces Academy, Peter Hanke, anlægger: ”Stemmen fortæller, og det at istemme handler om at udtrykke sig og ville noget.”

Tirsdag den 6. december kl. 19:30 til 21:00 er Ars Nova tovholder på det første café-arrangement og her er fokus på julesange. Med Ars Novas hjælp får alle deltagerne mulighed for blandt andet at synge sydtyske andacts-jodler, italienske vuggeviser og kendte danske julesange. Guidet af sangerne fra Ars Nova vil deltagerne få mulighed for at synge både enstemmigt og flerstemmigt.

I forbindelse med det gratis café-arrangement vil der være mulighed for at købe øl, vin og vand m.m. Alle indtægter fra barsalget går ubeskåret til sognets menighedspleje – det vil sige fattige og værdigt trængende i lokalområdet.

Tilmelding – og forudsætninger – er ikke nødvendig for at deltage.

Nyhedsartikel også publiceret i Østerbro Avis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share