Nils Landgren: Christmas With My Friends V

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den svenske funk- og jazztrombonist, Nils Landgren, må være ven af huset i tyske ACT Music, for det er vildt, hvad han har initieret, indspillet og lanceret af samarbejder, plader og projekter. Tag nu dette, hans nye album: Det er det femte i en serie af juleplader med titlen, ”Christmas With My Friends”, alle udsendt på ACT indenfor de seneste år. Vel er Landgren en exceptionelt god trombonist, -entrepreneur og -kommunikatør, men fem julejazzplader! Dét bliver nemt for let. Og ganske rigtigt. Den femte plade holder ikke på nogen måde niveauet fra nummer 1 og 2, som – indrømmet – også var nogle af de bedste juleplader, der i flere år er landet på mit anmelderbord. Lige lidt hjælper det, at Landgren på 5’eren har habile musikere og de fire stærke sangerinder – Sharon Dyall, Jeanette Köhn, Jessica Pilnäs og Ida Sand – med sig. Julesange som ”Joy to the World” og ”Sleigh Ride” bliver simpelthen for fade og flade. Numre som ”Go Tell It On the Mountain” med Ida Sand og ”Love is Born” med Sharon Dyall ved mikrofonerne har kant, men størstedelen af pladen er af undertegnede noteret i glemmebogen, fordi den forekommer afrystelig.

***  /  ACT Music/Sundance  /  57 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share