Ole Swing: Sueño Gitano

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Der er på spanske Ole Swings nye album, ”Sueño Gitano”, utallige hilsner til Django Reinhardt og Hot Club de France. Men ikke kun til ham og til swingjazzen i Frankrig. Kvartettens musik er i lige så høj grad en hilsen til en håndfuld spanske klassiske komponister og deres fælles land, Spanien, idet størstedelen af numrene stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet og er skrevet af landsmænd som Santiago Lope Gonzalo, Juan Mostazo og Isaac Albéniz. Den spanske jazzkvartet lægger sig således frejdigt og alt andet end frivolt i det blivende spor, som de klassiske spanske komponister og senere – den fransk/belgiske jazzguitarist – banede med den guitar-, bas- og violinbaserede flamenco, folk, sigøjnerjazz og/eller swingjazz. Paco Rivas (guitar), Roberto Jabonero (violin), Josemi Garzón (kontrabas) og Fernando Bellver (guitar) udviser med andre ord respekt for arven, men samtidig fornyer de den med en troværdig tyngde, idet de med en besnærende snilde blander og revitaliserer det hele. Deres tone er legende let og hylder på én gang langsommeligheden og fremdriften.

****  /  Youkali Music  /  49 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet Cultures

Please follow and like us:

  • 0
  • Share