Yasmin: Yasmins Børneafro

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Sangerinden, Yasmin Kierkegaard, er dansk/mozambisk. Hun synger på dansk, men er naturligt nok også rundet af Afrika. Derfor, og formodentlig fordi hun selv er blevet mor, har hun – i samarbejde med Preben Carlsen og i øvrigt Master Fatman, Dawda Jobarteh, Salieu Dibba, Al Agami, Tom McEwan, Carsten Skov, Eliel Lazo, Jakob Dinesen og Mads Hyhne – skabt Yasmins Børneafro – et helt eventyrligt og gennemmusikalsk univers for børn; et naturligt miks af venligtsindede historier og sange til download og streaming. At Yazz er en dygtig jazzsangerinde rundet af interessen for den mozambisk/portugisiske musiktradition har længe stået klart, men med Yasmins Børneafro står det altså også klart, at hun er en virkelig dygtig historiefortæller og børnesangskriver. Hun har flair for det at kommunikere med børn, og derfor er det lykkedes hende at skabe et helstøbt og ganske enkelt sublimt børnealbum – et af de bedste jeg i flere år har hørt. Med Master Fatman som varm og venlig medfortæller har hun skabt en fortættet og forførende, troværdig og prisværdig fortælling, der helt naturligt slynger sig ind og ud af sangene, som alle er af virkelig høj kvalitet.

*****  /  Eget selskab  /  37 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share