Ella Fitzgerald & Louis Armstrong: The Complete Norman Granz Sessions

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jazzsangerinden Ella Fitzgerald og jazztrompetisten Louis Armstrong var begge knyttet til Decca, da produceren, Norman Granz, i 1956 og -57 bragte dem sammen i studiet og indspillede de tre legendariske plader: Ella & Louis, Ella & Louis Again og Porgy & Bess. Nu har One Records genudsendt de tre i en CD-boks med tre skiver og en samlet spilletid på 219 minutter – til alle traditionspræserverende jazzelskeres glæde og fornøjelse. Og der er selvfølgelig ingen tvivl: De tre plader er naturligt nok legendariske – så gennemførte, som de er. Pladerne, materialet, kombinationen af vokalen og trompeten – Fitzgerald og Armstrong – alt er aldeles uomgængeligt, om end jeg selv finder Porgy & Bess mest interessant – måske fordi det herpå virker som om, både Fitzgerald og Armstrong er længst fra deres komfortzone. Vel er Porgy & Bess som udgangspunkt klassisk musik, men i denne jazzede version, som udfordrer både Fitzgerald og Armstrong, får materialet nyt liv. Det får nerve og en næsten modernistisk kant i de tos hænder.

*****  /  One Records  /  219 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share