Echoes of Swing: A Tribute to Bix Beiderbecke

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Nævn genren, swingjazz, og du må næsten i samme åndedrag nævne navnet, Bix Beiderbecke. Den amerikanske jazzmusiker og –komponist, som uomtvisteligt hører til blandt swingjazzens legender, blev ganske vist kun 28 år (1903-1931), men han satte ikke desto mindre varige spor i jazzmusikken. Og ikke kun fordi han døde i en så bemærkelsesværdig ung alder, men også – og især – fordi han skrev sig ind i historien med flere udødelige numre. Standards som Ol’ Man River, Singin’ the Blues og Happy Feet bærer hans signatur. Og netop det – hans signatur i swingjazzen – har den tyske jazzpianist, Bernd Lhotzky sammen med en række overvejende amerikanske jazzmusikere forholdt sig til på dette dobbeltalbum, som er en storladen hyldest til Beiderbecke. A Tribute to Bix Beiderbecke rummer dels et album med originaloptagelser fra 1920’erne med Bix Beiderbecke & His Gang og Frank Trumbauer Orchestra, dels et album med revitaliserede Beiderbecke-numre – indspillet i 2016 af Lhotzky og hans oversøiske venner, som alle har bidraget med deres respektive kvaliteter. Fornyelsen rummer respekt, men også godt nyt. Og alt er suverænt godt produceret.

****  /  ACT Music  /  92 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share