World on a String: Seasons

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

World on a String er et dansk cross-over orkester, som altid spiller en form for musik, der befinder sig grænselandet mellem jazz, folk og world. Således også på det nye album, ”Seasons”. World on a String består af fire musikere, som hver især er eminente, nemlig Bjarke Falgren (violin og bratsch), John Sund (guitar), Morten Lundsby (kontrabas) og Mirwais Fedai (tabla og slagtøj). Men én ting er, at de hver især er eminente musikere – sammen formår de at få tingene til at vokse. På ”Seasons” har de f.eks. formået at fremelske en helt særegen musik og sound, som nok må være inspireret af nogle af 70’ernes fusionsmusikere – navne som John McLaughlin og Trilok Gurtu m.fl. – men de har også formået at tilføre en nordisk tone, der giver indtryk af, at dette er noget helt særligt. Musikken rummer aspekter af kammerjazz, aspekter af indisk, sydeuropæisk og nordisk folk og alt i alt et særegent miks af world. Mirwais Fedai er den nye åbenbaring – en helt ung dansk tabla-spiller af indisk afstamning. Hans lette, uhøjtidelige, men sikre omgang med slagtøj giver de etablerede musikeres rutinerede pondus et levende modspil.

****  /  Gateway Music  /  66 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet Cultures

Please follow and like us:

  • 0
  • Share