Thommy Andersson: Wood Spine

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den herboende, svenske jazzmusiker, Thommy Andersson, albumdebuterede i eget navn i 2008. Af flere forskellige grunde – blandt andet som følge af travlhed – er det først nu, han udsender sit andet album, Wood Spine, men dét er til gengæld også så mange facetteret, at det helt naturligt påkalder sig opmærksomhed. Wood Spine fremstår som vanskeligt tilgængeligt. Musikken har ganske vist en særegen puls og klang, men musikken strejfer også så vidt forskellige genrer som kammerjazz, avantgarde, cross-over og opera – genrer, der samlet i ét udtryk, kræver noget af sin lytter. Men lad det være sagt med det samme: Styrmanden får sit skib sikkert i havn – til trods for, at han har givet så mange forskelligartede gaster en tjans ombord! På Wood Spine medvirker hele 14 musikere – i varierende konstellationer – plus en operasangerinde og et kor på 35 mand. De 14 musikere er alle sødygtige jazzmusikere, udvalgt til opgaven af styrmanden, der både har skelet til deres kunstneriske energier og deres instrumentale forcer. Operasangerinden, Kiki Brandt, og SDUs kammerkor under ledelse af Saul Zaks fuldender bare besætningen.

***  /  Gateway Music  /  54 min

Please follow and like us:

  • 0
  • Share