Michaël Attias Quartet: Nerve Dance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Konceptmageren, komponisten og saxofonisten, Michaël Attias, er israeler, bosiddende i USA. Her, fra sin base på Østkysten, har han igennem de seneste år påkaldt sig stadig større opmærksomhed med sine energiske, rå og brutale improvisationer på jazzscenen. Hans nye album, Nerve Dance, er hans sjette og vel at mærke et album med en sigende titel. At sætte albummet på er således som helt bevidst at udfordre sine egne nerver; måske byde dem op til dans; måske påføre dem PTSD. Nerve Dance er uforfalsket freejazz af den absolut pågående slags. Med på noderne er pianisten Aruán Ortiz, bassiten John Hébert og trommeslageren Nasheet Waits. Og sammenspillet? Det er totalt flydende, organisk velfungerende. Alligevel har denne lytter det svært med musikken, fordi den er så meget mere teknisk end sanselig. Ikke at jeg er imod udfordringer, men udfordringerne står i kø ved aflytningen. Og køen bliver for lang. Musikken for svær at elske.

***  /  Clean Feed Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share