University of Toronto Jazz Orchestra: Sweet Ruby Suite

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

University of Toronto Jazz Orchestra er de canadiske studerendes overraskende gode big band. Og Sweet Ruby Suite deres fantastiske hyldest til canadiske Kenny Wheeler, der døde i 2014. I hyldesten medvirker to jazzkoryfæer – sopransaxofonisten David Liebman og Kenny Wheelers mangeårige samarbejdspartner, den legendariske sangerinde, Norma Winstone, som stadig er en virkelig stærk vokalist. Sweet Ruby Suite er et forholdsvis ukendt værk af Kenny Wheeler, om end det – når man hører det fremført – er svært at forstå, hvorfor det er så ”ukendt”. Værket er rigt facetteret, og når det – som her – forløses noget nær formfuldendt af universitetsorkesteret, Liebman og Winstone fremstår det som en perle. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at Sweet Ruby Suite er et af de bedste big band værker, jeg igennem år har hørt. Værket forekommer mig fokuseret, mange facetteret og noget nær formfuldendt. Kompositionerne, arrangementerne – Liebman og Winstones bidrag – det hele er smukt sammenhængende på en organisk naturlig vis.

*****  /  Eget selskab  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share