Labtrio: Nature City

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det belgiske jazzorkester, Labtrio, fejrer med det nye album, Nature City, sit tiårs-jubilæum. Og man må sige, at Lander Gyselinck (trommer), Bram de Looze (klaver) og Anneleen Boehme (kontrabas) gør det godt. Nature City er således som helhed et meget vellykket album, der indikerer, at de tre musikere kender hinandens noder og unoder virkelig godt. godt er deres sammenspil faktisk, at man må tale om telepatisk kontakt de tre imellem. Deres materiale er for størstedelens vedkommende nyt, originalt, skrevet til jubilæet af tre selvbevidste musikere, men to af de ni skæringer giver også et godt indtryk af, hvad de tre lytter til, når de ikke selv skaber og spiller: De to skæringer er arrangementer over et stykke fra henholdsvis Bachs Goldberg Variationer og fra Bachs Veltempererede Klaver – skæringer, der fint smyger sin ind og ud af deres eget materiale. Et selvkomponeret nummer som Lumen, giver indtryk af, at trioen har lyttet til Esbjörn Svensson Trio, men ellers sidder man tilbage med en fornemmelse af, at det konstruerede univers er ret unikt, på én gang tight og åbent overfor nye impulser.

****  /  OutThere Music  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share