Satoko Fujii: Invisible Hand

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den japanske jazzpianist, Satoko Fujii, er et kendt ansigt – især i sit hjemland. Hun har (med)givet et hav af koncerter og medvirket på hele 79 album – enten i rollen som kapelmester eller i rollen som sideman – men hun har endnu ikke udgivet et soloalbum. Dét har hun imidlertid med Invisible Hand ændret på. Dobbeltalbummet er indspillet solo i en klub i Mito og består for størstedelens vedkommende af et helt igennem uforberedt og improviseret udtryk. Med andre ord: af helt fri improvisation. Og dét vil i Fujiis tilfælde sige: avantgarde. Hun har i sit første sæt sat sig ved klaveret – uden på forhånd at have gjort sig tanker om temperament, tempo eller struktur – og det er der kommet noget prøvende, vanskeligt tilgængeligt og meget komplekst ud af. Noget næsten nervøst – og dermed noget helt andet end det, hun som komponist ellers er kendt for. I sit andet sæt har hun improviseret over etablerede kompositioner, hvorfor dette sæt også fremstår mere melodiøst og trygt – om end stadig prøvende. Der er langt mere struktur over musikken i dette andet sæt, hvorfor den også forekommer lettere tilgængelig.

****  /  Cortez Sound  /  88 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share