The Reunion Project: Varanda

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De fire brasilianske jazzmusikere – saxofonisten Filipe Salles, guitaristen Chico Pinheiro, pianisten Tiago Costa og trommeslageren Edu Ribeiro – trådte alle deres musiske barnesko i São Paulo. Der praktiserede og lyttede de for tyve år siden til jazzen og dens brasilianske raffinementer, og alligevel bevægede de sig i hver sin retning, rent musisk. Nu har de imidlertid med The Reunion Project, den unge bassist, Bruno Migotto, og albummet, Varanda, fundet sammen om rødderne igen, og dermed er der dømt brobyggeri – mellem den gang og nu; og mellem de genrespor, de hver især fulgte. Og dét er der faktisk kommet et vitaminrigt jazzalbum ud af. Varanda er (især) guitarbaseret, moderne latinjazz, med streg under jazz snarere end latin. Tydeligvis har Chico Pinheiro lyttet til Pat Metheny, men lige så tydeligt er det, at hele slænget har lyttet til navne som Weather Report, Yellowjackets, Milton Nascinmento og Hermeto Pascoal. Og tydeligvis er alle modnet og parate til det at bidrage med nyt til de gamle kammerater. Derfor har den moderne latinjazz på det nye album også kant og karakter.

****  /  Capri Records  /  67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share