The Mark Masters Ensemble: Blue Skylight

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzentrepreneur og -arrangør har med sit ensemble og albummet, Blue Skylight, ”genoplivet” legenderne, Charles Mingus og Gerry Mulligan. Det syv mand store ensemble, som udelukkende består af (rutinerede) musikere fra den amerikansk vestkyst, spiller således kun stykker af de to samtidige – stykker arrangeret af Mark Masters. Og ensemblet gør det virkelig godt, vel at mærke. Det interessante er, at ensemblet – på Masters opfordring – konstant veksler mellem de to legenders kompositioner, hvorfor man som lytter får et godt indblik i de tos forskelligheder og ligheder hvad angår tempo og rytmik, improvisation og komposition. Personligt foretrækker jeg Gerry Mulligans lidt sløve, tilbagelænede stil fremfor Charles Mingus mere fremadlænede, forcerede stil. Men uanset foretrukne karakteristika, er Blue Skylight et godt afsæt for forståelsen af en tid, en stil, en tradition. I den forstand er Mark Masters en dygtig fødselshjælper med en udtalt sans for historien.

****  /  Capri Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share