Pau Brasil, Ensemble SP & Renato Braz: Villa-Lobos Superstar

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det danske jazzlabel, Stunt Records, har gjort et scoop. På forunderlig vis er det nemlig lykkedes selskabet at få adgang til at udgive det rent brasilianske album, Villa-Lobos Superstar – og dét med en stjernebesætning bestående af kvintetten Pau Brasil, strygekvartetten Ensemble SP & sangeren Renato Braz. De tis fælles hyldest til superstjernen – landsmanden og komponisten Heitor Villa-Lobos (1887-1959) – er oven i købet blevet et sandt mesterværk, som det danske label kan være stolt af, og som bør gå sin sejrsgang over hele verden! Villa-Lobos er nok mest kendt i Brasilien, men han er ikke desto mindre blevet et pejlemærker for mange af de senere pejlemærker i brasiliansk musik – folk som Jobim, Nascimento, De Moreira, Lobo og Gil. Alle har de Villa-Lobos’ DNA i deres blod – hans klassiske musik, hans rytmik, hans melodik og hans melankoli. Villa-Lobos’ musik er af høj kvalitet, den er alsidighed, elegant og raffineret. Og samtidig – fordi den er så melodisk – ligefrem og tilgængelig, for ikke at sige folkelig. Og som den forløses af Pau Brasil, Ensemble SP & Renato Braz, er der tale om en både respektfuld og fremragende omgang med grundmaterialet.

******  /  Stunt Records  /  63 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share