Amine & Hamza: Fertile Paradoxes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Frugtbare paradokser! Det er, hvad albummet, Fertile Paradoxes, er eller afspejler. De tunesiske brødre, Amine og Hamza M’raihi, som selv bor i Schweiz, formår således positivt at få gevækster fra forskellige tider, traditioner og regioner til at smelte sammen og bære ny frugt. Det er dét – og de to brødres sans for kvalitet og musikalitet – der gør deres cross-over-album så fascinerende flot. Nok har de to brødre deres afsæt i traditionel tunesisk/arabisk musik – og en evne til at betvinge de klassiske arabiske strengeinstrumenter: oud og kanun – men det er i deres sammensmeltning af strømninger fra Mellemøsten, Persien, Indien og Europa, at deres originalitet rejser sig fra nodearkene. Fertile Paradoxes er forførende flot. Det er som en serie af smukke spejlinger af både traditionel arabisk, klassisk europæisk og traditionel indisk og persisk musik. Som en serie af spejlinger af flamenco, af jazz og af mellemøstlig vemod. Og da de to får opbakning af afsindigt dygtige musikere som Baiju Bhatt (violin), Valentin Conus (sax), Prabhu Edouard (tabla), Fredrik Gille (percussion), Kaushiki Chakraborty (vokal), Vincent Ségal (cello) og Vincent Peirani (harmonika) er resultatet stærkt forfinet.

*****  /  ARC Music  /  70 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share