Bastion: Når vi mødes igen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Der er ingen tvivl om, at Bastion – herreduoen: Ulrik Elholm og Anders H. Mortensen – er velmenende. De er udnævnt som såkaldte ”lydambassadører” for Kræftens Bekæmpelse, og teksterne på deres nye fælles folk-pop-album (deres andet) kredser om de helt store spørgsmål: liv og død. Og dét er fint. Men kunstnerisk set lader Når vi mødes igen altså noget tilbage at ønske. Det er således ikke dét (eller deres kunst i det hele taget), der forbinder det hersens liv med det paradisiske. Vel kan man ikke tage fra de to, at de har blik for den akustiske popmusiks potentialer eller for teksternes betydning. Men at dømme ud fra dette album, er det ikke den poetiske åre, der trykker – hverken tekstuelt eller kompositorisk. Sangene fremføres med det, de selv kalder en ”sommerlig vibe og småjazzet feeling”, og dén beskrivelse er egentlig fint dækkende. Alligevel sidder denne lytter tilbage med en følelse af, at der netop er meget mere mellem himmel og jord end det velmenende 1:1, som albummet udtrykker. Derfor er det også med nogen skuffelse, jeg leder og leder uden at finde svar på spørgsmålet om, hvorfor jeg skal blive ved med at lytte til de to ambassadører.

**  /  Lost Alien Music  /  37 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share