Rasmus Oppenhagen Krogh: Distill

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Distill er den danske jazzguitarist og –komponist Rasmus Oppenhagen Kroghs usædvanligt gode pladedebut. Med et solidt set-up omkring sine egne kompositioner og musikerne – bassisten Anders ”AC” Christensen, trommeslageren Oliver Laumann og trompetisten Kasper Tranberg – skaber Krogh således et sansemættet soundscape, der har en meget dragende karakter. Der er ingen tvivl om, at Krogh har skamlyttet Jakob Bros fremragende stribe af plader, for han lægger sig med sit eget melankolske materiale og udtryk i slipstrømmen af Bro. Men han bliver ikke en copy-cat. Hans egen musik er bare lige så kompromisløs, lige så let og luftig, lige så sfærisk og magnetisk som Bros. Lige så stemningsmættet og sanselig som Bros. Og nok tager den afsæt i jazzens rødder, men lytteren tages også med på Kroghs helt særegne drømmerejse – ind i et omsluttende varmt favntag, ind i en inderlig tilstedeværelse og bevidsthed, som aldrig bliver for meget, aldrig bliver fortænkt, men lige netop bliver smerteligt smuk og attraktiv.

****  /  Centrifuga  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share