Kathrine Windfeld Big Band: Latency

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Hun er en ny stjerne på den danske jazzhimmel – den danske pianist, komponist, arrangør og orkesterleder, Kathrine Windfeld. For sit debutalbum, Aircraft, modtog hun anmelderroser, tre nomineringer til en DMA Jazz Award og én DMA i kategorien ”Årets nye danske jazznavn”. Og nu er hun her så igen, modnet og stadig vital, med et nyt, fornemt udspil, Latency. Materialet, der specifikt er skrevet til dette andet album, fremstår intenst, som med sofistikeret attitude og solid grundstyrke. Det er harmonisk og lyrisk. Forfriskende og frejdigt. Og vidner om samtidighed og fremdrift. Det unge fortrinsvis dansk/svenske big band med den svensk-uddannede dansker i spidsen går til materialet med krum hals og skaber et energisk soundscape, der er dragende, til tider repetetivt, til andre tider stilfærdigt søgende, konsekvent vitalt, mange facetteret, rigt, hvorfor den nu 30-årige stjerne godt kan sætte næsen op efter flere roser og nomineringer.

****  /  Stunt Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share