Django Bates w. Frankfurt Radio Big Band & Eggs Laid By Tigers: Saluting Sgt. Pepper

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Der er udgivelser, der er så epokegørende, at man bør vare sig for at efterligne! Dét bør enhver musiker vide, men advarslen er tilsyneladende gået hen over hovedet på den britiske arrangør, dirigent og keyboardspiller, Django Bates, eller også har han bare ladet hånt om den. For med Saluting Sgt. Pepper udsender han ikke bare et album, der hylder The Beatles’ berømte Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, der udkom for 50 år siden. Han udsender et album, hvorpå han gennemtrevler det herostratisk berømte værk fra ende til anden – nok i et nyt arrangement for big band og jazztrio (danske Eggs Laid By Tigers) – men stadig fra ende til anden, og tilsyneladende uden anden ambition end at kopiere the Beatles. Og dét er en stor fejl. For konstant under aflytningen savner man den kunstneriske originalitet og påtrængende nødvendighed, der kendetegnede The Beatles’ album. Django Bates’ blodsugende, næsten amatøristiske salut er og bliver af samme grund en helt sindssygt flad sag. Intet væsentligt nyt tilføjer han (eller big bandet eller tigeræggene). Intet, og derfor kan man kun undre sig over, at det kvalitetsbevidste britiske label har ladet albummet udgive!

**  /  Edition Records  /  45 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share