The Pagsberg BigBand & The Vocals: Nordisk BigBand Poesi – music by Anna Kruse

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den herboende, svenske jazzsangerinde, Anna Kruse, har igennem snart et årti været noget nær synonym med formidling af Edith Södergrans poesi. Hun har sit eget Edith-Band og med dét gjort det godt og både modtaget anmelderroser og publikums gunst. Men hun har også længe, ved jeg, haft lyst til at udvide spektret til (i hvert fald ved en enkelt lejlighed) at involvere et helt bigband. Dén mulighed indfandt sig, da Mads Jakob Pagsberg for måneder siden inviterede hende med i projektet ”The Pagsberg BigBand & The Vocals”. Mads Jakob Pagsberg og med ham Joakim Milder, Ralf Nyqvist, Alexander Hagel Thorn, Ann-Sofie Söderqvist og Lina Nyberg arrangerede ti af Anna Kruses numre for bigband, og – sammen med sangerinden – opførte The Pagsberg BigBand så det hele ved en koncert i Kulturhuset på Islands Brygge i marts 2017. Det er optagelser fra denne koncert, der nu er blevet udgivet som et live-album. Albummet er meget vellykket, de dragende sange intakte og arrangementerne i flere tilfælde næsten bevidsthedsudvidende. I den forstand er samarbejdet mellem dirigent, orkester, arrangører, sanger og sangskriver lykkedes! Udtrykket er vitalt, mange facetteret og smukt.

****  /  Eget selskab  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share