Ellen Andrea Wang: Blank Out

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Ellen Andrea Wang. Læg mærke til navnet! Holder The Guardians forudsigelser stik er det et navn, alle musikinteresserede i Europa vil kende om få år. Den unge, norske bassist, vokalist og komponist blev i den britiske avis i oktober sidste år udnævnt som en af verdens fem mest talentfulde, unge, kvindelige jazzmusikere. Og dét, selv om jazzpolitiet helt sikkert ville stoppe hende, hvis de mødte hende, for hendes musik er langt fra kerneforståelsen af jazz som genre. Ellen Andrea Wang, som med Blank Out udsender sit andet album i eget navn, er på få år blevet fast inventar i Manu Katchés orkester, men hun optræder også momentvist med Sting, med Marilyn Mazurs Shamania og med sit eget orkester Pixel. Og nu – med det andet soloalbum ude – er der stor sandsynlighed for, at hun det næste år også gør sit eget for at sikre, at The Guardians forudsigelser holder stik. Hendes musik kan – med lidt god vilje – genrebetegnes som nujazz, men på mange måder er det nok mere oplagt at tale om energisk pop-rock med vokalen i fokus eller om singer-songwriting med et elektronisk twist (nummeret Electric) og/eller en akustisk pondus (nummeret Heaven). Under alle omstændigheder er det forfriskende ny musik, hvormed hun bryder konventioner.

****  /  Jazzland Recordings  /  34 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share