John Duhan: The Irishman’s Finest Collection

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

John Duhan er en levende, irsk legende og hans album, The Irishman’s Finest Collection, en form for opsamling – et udvalg af hans bedste sange genindspillet med en fornem besætning, cremen af den irske creme. Numrene har Duhan udvalgt fra sit righoldige arkiv – et arkiv, der spænder over hundredevis af sange fra et halvt århundrede – sange hvoraf flere er blevet udødeliggjort af The Dubliners, Christy Moore og Mary Black. Og man må give manden, at han – der aldrig har fulgt tidens krav – har formået at skabe et stilsikkert, sammenhængende livsværk, som her – i ny forklædning – fremstår som en lytteværdig rune. Er man til irsk folkemusik, bør man erhverve sig The Irishman’s Finest Collection, for albummet rummer alt det, man kan ønske sig af genren: modenhed, ægthed, tekstuel tyngde, musisk stringens, nerve. Selv tænker jeg: Duhan er som indbegrebet af en storyteller! Han vil og kan noget med sine tekster og sin musik: han kan berette og få folk til at lytte. Han kan skabe en fortættet stemning, tage lytteren med på en rejse og skabe ro og hvile.

****  /  ARC Music  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share