Satoko Fujii Orchestra Berlin: Ninety-Nine Years

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den japanske jazzpianist og –komponist, Satoko Fujii, er af en anmelder blevet kaldt freejazzens svar på Duke Ellington. Og betegnelsen er faktisk meget dækkende. Især når man hører et album med et stort orkester som dette: Satoko Fujii Orchestra Berlin. De ti mand (hvoraf to er kvinder) forløser ”værket” med ekspressiv elegance. ”Værket” blev i sin tid kommissioneret af og skrevet af Satoko Fujii til Chicago Jazz Festival, hvorpå det også blev uropført, men her og nu – år senere – er det så blevet indspillet af et hold af primært tyske musikere, samlet under Gebhard Ullmanns vinger. Det til den specifikke lejlighed samlede big band forløser materialet med åbenlys sans for forlægget og lige så åbenlys sans for det at improvisere indenfor rammerne af et stort orkester. Dette sidste er en udfordring, skal jeg hilse og sige, men det tyske orkester løser udfordringen til perfektion og udsender med den japanske komponists velsignelse ”værket”, der sine steder er voldsomt, sine steder bare ekspressivt, men aldrig stillestående og pænt. Ret skal dog være ret: Musikken er klokkeklart for viderekomne, kompleks som den er.

***  /  Libra Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share