Frank Carlberg & Noah Preminger: Whispers and Cries

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Whispers and Cries er et helt enkelt jazzalbum af og med den virtuose duo: den finsk/amerikanske pianist Frank Carlberg og den amerikanske saxofonist Noah Preminger. En ting er, at de to helt åbenlyst både elsker og mestrer de store amerikanske standards. En anden ting er, at de i deres sammenspil formår i dyb respekt for forlæggene at raffinere disse standards med respektindgydende, improvisatoriske forløb og kærligt varme favntag. På albummet spiller duoen standards som George Gershwins Someone To Watch Over Me, Billy Strayhorns Take The A Train, Bobby Troups The Meaning Of The Blues, Vincent Youmans Tea For Two og Thelonious Monks Reflections. Og de gør det virkelig forrygende godt, med sans for både helhed og detalje, fremdrift og ro. De udfolder følelsesregistret og ekspanderer musikstykkerne i det, der antager karakter af jævnbyrdige, nysgerrige og åbne dialoger. Og dét – kombineret med de forskellige standards grundlæggende kvaliteter – gør Whispers and Cries til et absolut lytteværdigt indspark.

****  /  Red Piano Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share