Makiko Hirabayashi Trio: Where The Sea Breaks

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den dansk / japanske jazzpianist, Makiko Hirabayashi, har i efterhånden mange år haft en trio med Marilyn Mazur på percussion og Klavs Hovman på kontrabas. Trioen har udgivet flere meget bemærkelsesværdige albums, og det nyeste skud på stammen, Where The Sea Breaks, er tilsvarende bemærkelsesværdigt. Musikken på albummet er raffineret, virtuos og uhyre fint fokuseret. På albummet gæster Jakob Buchanan på flygelhorn trioen – og han indgår i den med en åbenlys naturlighed. Hans spil smelter således organisk elegant sammen med trioens i forvejen fint etablerede sammenspil. Where The Sea Breaks består af ny moderne, sfærisk søgende jazzmusik med et iboende element af nordisk melankoli. Et nummer som Once Upon The Sea er mesterligt. Nummeret, hvorpå kun trioen medvirker, er dramatisk, smukt og dragende. Et mere komplekst og svært tilgængeligt nummer som Gallop, løftes til gengæld især af Buchanan, som med lyde, der momentvist minder om hvalers hylen giver det hele et mytisk, næsten mystisk præg. Uanset spændvidde – eller måske netop i kraft af spændvidde – er Where The Sea Breaks en sand fryd at lægge øren til.

*****  /  Yellowbird Records/Enja  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share