Elina Duni: Partir

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Albansk fødte, i Schweiz bosiddende Elina Duni er ikke bare en dygtig sangerinde, men også en sproglig begavelse. På sit nye, tredje album på hæderkronede, tyske ECM, synger hun således tolv sange på ni forskellige sprog: albansk, tysk, fransk, engelsk, italiensk, portugisisk, armensk, jiddisch og arabisk. Traditionelle sange fra Balkan, Armenien, Andalusien og Frankrig. Og i alle tilfælde med sin inderligt udtryksfulde vokal og klang. Hvor hun på sine to første album på ECM havde glæde af en særdeles professionel opbakning, er hun på Partir solist – som sanger, guitarist, pianist og perkussionist. Og dét har gjort hendes udtryk mere minimalistisk hudløst. Sangene signalerer eller handler om kærlighed, tab, længsel, udlængsel, afsked, mod og smerte – om sammensatte følelser – som Duni formår at formidle med udtalt autenticitet og naturlighed. I min optik er hun – i grænselandet mellem vokaljazzen og verdensmusikken / den traditionelle folk, vise og chanson – en af Europas pt. bedste sangerinder. Dét demonstrer hun selv på Partir! Alligevel vil jeg sige, at jeg savner hendes begavede sidemen. Det gennemgående udtryk på Partir er således ikke optimeret, set i forhold til de to tidligere udgivelser på ECM.

****  /  ECM Records  /  48 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share