Duke Ellington: In Coventry, 1966

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det var i 1960’ernes Europa overraskende, at man kunne gå i kirke og høre jazzmusik, men Duke Ellington satte en række såkaldt ”Sacred Concerts” op og var dermed stærkt medvirkende til, at kirkerne åbnede op for anderledes (læs: rytmisk) musik. Duke Ellington udsendte faktisk tre plader fra disse ”Sacred Concerts” – The First (1963), The Second (968) og The Third (1973) – men i realiteten gav han langt flere kirkekoncerter end antallet af udgivelser fra de koncerter antyder. Og det er optagelser fra en af disse, der nu for første gang udsendes på album. In Coventry, 1966 er således optaget under en ”Sacred Concert” i Coventry Cathedral i 1966, og indspilningen / albummet rummer flere (lad mig kalde det) kommercielle musikstykker, men også en stor suite, som med sangledsagelse klart knytter an til Biblens 1. Mosebog. Suiten, der hedder In The Beginning, er helt åbenlyst koncertens mest centrale musikstykke – alene fordi det strækker sig over mere end tyve minutter. Men det virker også stort tænkt og usædvanlig godt gennemført. Det er et værk i sig selv, som klart rummer referencer til den amerikanske gospel- og musical-tradition.

****  /  Storyville Records  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share