Adrean Farrugia & Joel Frahm: Blued Dharma

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den canadiske jazzpianist Adrean Farrugia og den New York-baserede jazzsaxofonist Joel Frahm har igennem en halv snes år været en del af den canadiske trommeslager Ernesto Cervinis orkestre og – at dømme efter liner-notes – altid haft et helt særligt bånd til hinanden. Det er dét bånd, der med projekt Blued Dharma udforskes og udmøntes i et duo-album, der emmer af spilleglæde, humor, grooves, musikalitet og teknisk overskud. Af albummets otte musikstykker er de fem skrevet til set-up’et af Farrugia, de resterende tre er standards, og blandt disse bliver fanges min opmærksomhed især af de to forskellige versioneringer af samme stykke – nemlig Ray Nobles Cherokee fra 1938. Det er samme nummer, men i de to versioner udfoldet med forskellige temperamenter. Hvor 2’eren er mange facetteret er 1’eren skrabet, men begge er fascinerende og giver rig mulighed for høre, hvilke kapaciteter, det er, der her mødes. Hver for sig og sammen er de to virtuose, modige og udtryksfulde.

****  /  GB Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share