Peter Jensen & DR Big Band: Crystal Palace

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Med Peter Jensen og DR Big Band – og i særdeleshed: Crystal Palace – bliver man som lytter bragt i direkte kontakt med den mere avancerede del af jazzen. Selv siger Peter Jensen og DR Big Band – og med dem pladeselskabet, ILK – at Crystal Palace er et album om den attraktion, der knytter sig til forladte steder og om den poesi, der knytter sig til eroderende overflader. (Forstå dét, hvem der kan). En ting er i hvert fald sikker: Musikken er avantgardistisk, pågående, sine steder grænsende til industriel og under alle omstændigheder kompleks, krævende, insisterende – en udforskning af sonisk arkitektur og af forladthedens og forfaldets åbenlyse konsekvens og skønhed. Man forstår, at Peter Jensen, som er knyttet til DR Big Band (og som blandt andet tidligere har været involveret i arbejdet med at arrangere Eivørs musik for big band – At The Heart of a Selkie) har fundet inspiration i de mange, urovækkende billeder af den døende storby, Detroit. Han har været optaget af det strukturelle forfald i bilernes by og på den baggrund skabt en form for musik, der er som et manifest, der rækker ud i en ikke særlig lys fremtid.

***  /  ILK Music  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share