Fujii / Fonda / Mimmo: Triad

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den japanske avantgardejazzmusiker, pianisten Satoko Fujii, bliver 60 år og fejrer det blandt andet ved at udgive et nyt album, hver måned i dette år. Heriblandt det 100 procent improviserede album, Triad, som hun har indspillet i et italiensk studie sammen med sin gamle, amerikanske makker, kontrabassisten Joe Fonda, og den til lejligheden indrullerede italiener, sopransaxofonisten Gianni Mimmo. Overraskende nok er de tres improvisationsmusik ikke på noget tidspunkt forceret. Den er nok udfordrende – for musikerne såvel som lytterne – men også graciøs og fascinerende. Og det altså til trods for det faktum, at Fujii og Fonda ikke kendte Mimmo, før de stod i Italien og skulle præstere. Og til trods for, at intet på forhånd var givet. De tre lytter, har en næsten telepatisk kontakt til hinanden, holder tilsyneladende ubesværet et fælles fokus, udforsker muligheder, udtryk, dynamikker og skaber et album, der – som avantgardejazz betragtet – er noget af det mest formfuldendte, jeg længe har hørt.

****  /  Long Song Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share