Hans Dal & Anne Pram Kjølbye: Den lyse nat

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE De er begge oppe i årene: Hans Dal er den rutinerede komponist, guitarist og sanger; Anne Pram Kjølbye den urutinerede, debuterende sangskriver, tekstforfatter og/eller digter. Men tilsammen er de et godt match. Et makkerpar, der – sammen med bassisten og pianisten, Søren Skov (og enkelte gæstemusikere) – formår at løfte deres materiale op i et fint leje, hvor det så absolut fungerer med den iboende, nordiske melankoli og klang. Vel er materialet simpelt, men der udgår alligevel en fin stemning derfra, et strejf af levet liv og fin, lyrisk formidling – kompositionerne klæder ganske enkelt teksterne. Det er deri, det gode match ligger. Hans Dal har formået at puste liv i Anne Pram Kjølbyes tekster, at tilføre dem en stemning, en nerve, en glød. Derfor kan jeg også konkludere, at de to som makkerpar debuterer med et absolut værdigt udspil, som bør kunne finde et stort publikum i grænselandet mellem danskpop og dansk folk.

*** / Art People Music / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share