Event Horizon: Space Geode

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Event Horizon er en interessant dansk / amerikansk duo bestående af Randi Pontoppidan og Greg Cohen. Begge er mestre udi improvisation. Og heldigvis (for os andre) har deres møde udmøntet sig i et vellykket studiealbum, Space Geode, indspillet i Berlin – uden forudgående forberedelser eller intentioner – bortset fra et gensidigt ønske om at være til stede, lytte og bidrage. Musikken og sangene på albummet er blevet som 12 korte eller længere opdagelsesrejser, hvori de to afsøger skumringen, det uoplyste, det ukendte og skaber et æterisk miks af rå improvisationsjazz, ny klassisk musik og elektronisk musik. Størstedelen af albummet er indspillet i mørke – i de tos forsøg på at styrke det intuitive element. Alligevel er hovedparten af musikken blevet lys og let. Randi Pontoppidan – en habil, vokalist indenfor free jazz, elektroakustisk musik, ny klassisk musik og formidling af lyrik (internationalt bl.a. anerkendt for sit arbejde med Paul Hillier og Theatre of Voices) indgår i en ligeværdig dialog med bassisten Greg Cohen, der nok bor i Berlin, men stadig er en afgørende figur på New Yorks jazzscene – og kendt for sit arbejde med blandt andre Laurie Anderson, David Byrne, Tom Waits, Lou Reed, Tricky, Bob Dylan, Woody Allen og mange andre. Sammen skaber han og Randi Pontoppidan noget unikt!

****  /  Chant Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share