Satoko Fujii & Joe Fonda: Mizu

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den japanske jazzpianist og –avantgardist, Satoko Fujii, fylder i år 60, og i den anledning udsender hun hver måned et nyt album. Summen af disse giver et godt indblik i hendes foretrukne musikstil og et godt indblik i hendes musiske spændvidde. På nogle af udgivelserne optræder hun med stort orkester, på andre som solist eller som her – i duo-format. Mizu har hun således indspillet sammen med den 63-årige, amerikanske bassist, Joe Fonda, der – som Fujii – er kendt for konstant at søge nye græsgange og udtryk. Deres fælles improjazz er avantgardistisk og på én gang vanskeligt tilgængelig og let forståelig. Den er på et vist abstraktionsniveau, men den enkelte instrumentering gør den også umiddelbart tilgængelig, fascinerende og i momenter, decideret rørende. Sine steder nærmer musikken sig en kompleks form for kammermusik, andre steder antager den karakter af abstrakt arkitektur. Under alle omstændighederne er den forfriskende modig, fri og flyvende. Let, luftig, lindrende.

****  /  Long Song Records  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share