Snorre Kirk: Beat

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Der er ingen tvivl om, at den norske jazztrommeslager, Snorre Kirk, er en musisk begavelse. Ingen tvivl om, at Beat – hans fjerde album i eget navn – bekræfter det! På Beat formår Kirk således med sikker retningssans at skabe et hele – og tilsyneladende helt ubesværet at bygge bro mellem sin egen, moderne swingjazz og nogle af swingjazzens oprindelige koryfæer, Duke Ellington og Juan Tizol. Makkerparret, der skrev klassikeren, Caravan, skrev således også nummeret, Zanzibar, som af uransagelige grunde gik i glemmebogen, men som nu – med Kirks mellemkomst – genopstår – side om side med nordmandens egne kompositioner. Til denne anmelders ubetingede fascination. Når jeg hører et nummer som Kirks Blues Overture og øjeblikket efter makkerparrets Zanzibar, bliver jeg ganske enkelt imponeret. Over nordmandens bedrifter. Og over hans orkester, der i øvrigt består af Tobias Wiklund, Jan Harbeck, Klas Lindquist, Magnus Hjorth og Lasse Mørck. Dét, at sekstetten på én gang formår at orientere sig i bakspejlet og se fremad og skabe et sammenhængende hele med sjæl og swing er således imponerende.

****  /  Stunt Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share