NES: Ahlam

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    NES er en usædvanlig konstellation – tre artister, tre instrumenter, tre forskellige udgangspunkter: én trio, der spiller musik, der ikke specifikt kan knyttes til én lokation eller genre, men som er et internationaliseret cross-over mellem traditionel arabisk musik og verdensmusik, jazz og pop. Trioen består af den fransk/algeirske cellist og sangerinde, Nesrine Belmokh, den spanske percussionist, David Gadea, og den franske cellist, Matthieu Saglio – tre i sig selv bemærkelsesværdige musikere, der som trio fremstår særlig stærk. Centralt i lydbilledet står Belmokhs fascinerende stemme, der så at sige drager lytteren ind i det mange facetterede billede. Det står klart, at Belmokh nok kommer fra den arabisk/nordafrikanske verden, men også at hun er uddannet indenfor den klassiske, europæiske musiks verden. Lægger man dertil, at Gadea kommer fra flamencoens land, og at Saglio er den mangefarvede figur, der både favner den klassiske musik, jazzen og poppen, har man alle de ingredienser, denne gryderet er gjort af. Om end krydderierne ikke her er nævnt. Udtrykket er lyrisk, sproget arabisk, fransk eller engelsk. Oplevelsen magisk.

****  /  ACT Music  /  42 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share