Barre Phillips: End to End

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den aldrende, amerikanske jazzbassist, Barre Phillips, som igennem en årrække har haft base i Sydfrankrig, udsender med End to End det, han selv kalder – ikke en sidste opsummering, men afslutningen på en cyklus: ”De sidste sider i en dagbog, jeg begyndte at skrive for 50 år siden”. Han tilføjer, at hans egen proces fortsætter, blot ikke i dagbogsformat. Med andre ord: Barre Phillips anser selv End to End for at være hans sidste udgivelse, et endeligt testamente. Selskabet bag Phillips, tyske ECM, påstår, at han er den første kontrabassist, der har indspillet et soloalbum – dét gjorde han i 1968, da han i London indspillede albummet Journal Violone. (Om påstanden holder, at dét vitterligt var det første solobas-album betvivler jeg, men måske indenfor jazzens verden!) Under alle omstændigheder hører man på End to End en rutineret, stilbevidst og træfsikker kontrabassist, der synes at have indspillet et soloalbum med absolut ro i sjælen, overskud og overblik. Musikken er bevægende, rig på detaljer og melodisk. Kunstneren åbenlyst stadig nysgerrig og engageret og samtidig rutineret og sikker. Det er dét – kombineret med soloalbummet så usædvanligt.

****  /  ECM Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share