Fay Claassen & WDR Big Band: Dutch Songbook

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det er et gennemført og stilistisk meget klart album, den hollandske jazzsangerinde, Fay Claassen, og det tyske West Deutsche Rundfunk Big Band sammen har skabt. Et album med hollandske sange, kompositioner og arrangementer af højeste kvalitet. Dutch Songbook er Fay Claassens niende album i eget navn, hendes andet med WDR Big Band, men nok hendes hidtil bedste. Sangerinden, der for nylig vandt hele to Edison Awards (hollandske Grammy’er), har inviteret tre hollandske gæstesolister med – pianisten Cor Bakker, guitaristen Peter Tiehuis og bassisten Theo de Jong – og ud af dén konstellation, sammenspillet med big bandet, de oprindelige kompositioner, de nye arrangementer og sangerindens eminente sangstemme, hendes fraseringer, timing og sans for improvisation – er kommet et af de bedste vokale big band album, jeg har hørt endnu i år. Alt på Dutch Songbook virker som et hele, det er organisk, sanseligt, overskudsbetonet. Og så er det, især for en dansker, forfriskende at høre vokaljazz på hollandsk. Hvor ofte bliver man præsenteret for det?

****  /  Challenge Records  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share