Trinelise Væring: Du går ind ad en dør

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Trinelise Væring er en rutineret sanger, sangskriver og musiker. Men på sit nye album fremstår hun alligevel mere modnet – tekstuelt og musisk. En ting er, at hun i årevis har udvist et bredt funderet, levende og nuanceret forhold til kunsten som sådan, noget andet er, at der i hendes nye dansksprogede tekstunivers og musiske udtryk har indsneget sig et element af egentlig nostalgi, vemod og eftertænksomhed – kombineret med en rutineret tyngde eller opbremsning. Genremæssigt er der tale om en jazzet form for poprock, der giver mindelser om nogle af dansk rocks store navne og numre i 80erne og 90erne. Men enkelte numre på Du går ind ad en dør afspejler også, at Trinelise Væring i årtier har befundet sig i periferien af den progressive, danske vokaljazz. Der er således især instrumentale nuancer på albummet, som løfter det op over mainstream. Men samtidig er det som om, den tekstuelle og musiske nostalgi binder hende til en lyd og tid, der er passé. Det er muligt, at hun specifikt har ønsket at lave den binding, men jeg savner som lytter noget af den fornyelse, hun sædvanligvis også borger for.

****  /  Word for Word Records  /  45 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share