University of Toronto 12tet: When Day Slips Into Night

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det canadiske universitetsorkester, University of Toronto 12tet, har flere gange før gjort sig ”heldigt” bemærket – både live og på album. Og orkesterets nye album, When Day Slips Into Night, vil givet bare styrke orkesterets image som det elitære mini-bigband med sans for musisk æstetik og kunstnerisk sensibilitet, som det er blevet. Imaget har orkesteret fortjent opnået – blandt andet i kraft af orkesterlederen, Terry Promane. University of Toronto 12tet er notorisk et bemærkelsesværdigt godt orkester. Dets nye album er en form for kompilation af originale kompositioner og etablerede standards, men selv om også dét album fremstår som et gennemarbejdet hele, vil jeg mene, at de etablerede standards alligevel stikker ud som særligt gode. Numre som Juan Tizols Perdido, Klaus Gesings Tanz Ohne Antwort og Radioheads (Ocean) Bloom er ekstraordinært helstøbte – de to sidstnævnte især fordi sangerinden, Brooklyn Bohach (som er en fast bestanddel af orkesteret), med sin forførende, smukke vokal trækker lytteren dybt ind i det lyriske stof.

****  /  UofTjazz  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share